Kopen, huren of leasen van een koffiemachine voor horeca? (DEEL 1-4)

Kopen, huren of leasen van een koffiemachine voor horeca? Dit is wat de vakmensen in koffieland hierover zeggen. Deze keer DEEl 1 met Marc Steenhuis van Fleur de Café. Later volgt in een nieuwe post de mening van koffiekenner en eigenaar van de Koffieschool, Joost Leopold

In DEEL 3 geeft Henk Langkemper, importeur en verkoper van La Marzocco espressomachines en toebehoren en Wega, alleen voor de horeca, zijn mening over het kopen, huren of leasen van een espressomachine voor horeca. Tot slot in DEEL 4 deelt Manager Sales van Miko Koffie en dat is Rob Schreuter zijn mening.

“Ik zou er nooit voor kiezen om een koffiemachine te gaan huren”, zegt eigenaar en directeur Marc Steenhuis van koffie- en theegroothandel Fleur de Café . “Je betaalt vaak teveel en je wordt nooit eigenaar van een koffiemachine. Leasen vind ik wel een goede optie. Dit kun je ook zien als het betalen van de koffiemachine in termijnen. Na 3 jaar is de horecaondernemer hierbij eigenaar van koffiemachine. Verder kun je de keuze maken voor huurkoop. Hier staat meestal het betalen van 7 procent rente tegenover. Het is een soort betalen in termijnen. Hier zit wel een risico aan verbonden. Veel koffieboeren verbinden aan de huurkoop van een koffiemachine een afnameverplichting van koffie vast. Dat doen wij niet. Wij houden niet van contracten. Ik geloof niet in het dwingen van een langdurige zakelijke relatie. Als een klant bij ons een koffiemachine koopt dan mag hij zelf weten waar hij vervolgens de koffie gaat aanschaffen. De werelden van koffiemachines en koffie vind ik twee verschillende en die dienen in de markt gescheiden te worden gehouden. Ik vind verder dat het in de Nederlandse horeca vaak niet doorzichtig is aangaande koffiemachines en koffie. Ik hoor wel verhalen dat er zo 40 procent korting op een koffiemachine wordt gegeven door een leverancier, als de horecaondernemer tevens de koffie gaat afnemen. Dit is een verkooptechniek en dat noemen ze ook wel koppelverkoop. Dat is bij wet verboden. Gratis bestaat naar mijn mening niet in deze wereld.”

fleurdecafe.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *