Coffeecompany organiseert het Dutch Aeropress Championship 2018

Coffeecompany organiseert op woensdag 20 juni 2018 het 7e jaarlijkse Dutch Aeropress Championship, de populairste koffiewedstrijd in Nederland. Het evenement trekt elk jaar meer koffieliefhebbers en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste in de wereld van koffie.

Op de woensdagavond 20 juni, aan de vooravond van de grootste Europese vakbeurs in de koffiebranche – World of Coffee – barst deze strijd weer los in broedplaats “Old School”, het voormalige ROC op de Gaasterlandstraat in Amsterdam.

WERELDWIJD FENOMEEN

Het Aeropress Championship is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, met meer dan 60 landen en die het vorig jaar organiseerden. In tegenstelling tot andere koffiewedstrijden, zoals het prestigieuze World Barista Championship die worden gehouden op de World of Coffee beurs in de Rai, is het Dutch Aeropress Championship laagdrempelig van aard. Tijdens de wedstrijd strijden 36 kandidaten om de felbegeerde eerste plek.

De deelnemers gebruiken dezelfde koffie, en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Een onafhankelijke jury beslist welke koffie de lekkerste is. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen zal de titel ‘Dutch Aeropress Champion 2018’ krijgen en wint een trip naar Sydney, Australië ). Daar zal de winnaar zijn of haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship 2018 in November. De winnaar van 2017 was Jonathan Scheper van Single Estate Coffee Roasters.

INSCHRIJVING START OP 11 MEI

De inschrijving voor deelnemers aan het Dutch Aeropress Championship opent vrijdag 11 mei 12.00 uur op: coffeecompany.nl.

AEROPRESS

De Aeropress is Coffeecompany’s favoriete zetmethode voor filterkoffie. Simpel, snel, schoon en – vooral – lekker. Perfect voor één mok koffie en daarom ideaal voor de koffiedrinker thuis. Het is niet veel meer dan een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie door het filter wordt gedrukt. Het leukste aan de Aeropress is dat er zo veel mogelijk is. Daarom is dit de favoriete methode van veel barista’s. De methode is zo veelzijdig dat dit jaar in bijna zestig landen nationale competities zijn en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

POSTER

Ieder jaar wordt een poster ontworpen ter promotie van ieder nationaal Aeropress-evenement. Dit jaar werd de poster voor het Dutch Aeropress Championship ontworpen door het multidisciplinair ontwerpbureau Lennarts & de Bruijn uit Den Haag.

OVER COFFEECOMPANY

Coffeecompany opende haar deuren in 1996 om Nederland kennis te laten maken met de veelzijdigheid van koffie. Met locaties verspreid over heel Nederland en een onvermoeibaar enthousiasme voor vernieuwing zijn ze nooit gestopt om koffie elke dag beter te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *