Cuba heeft veel meer dan sigaren en rum: koffie!

Cuba heeft veel meer dan sigaren en rum: koffie! Ontdek nu de Cuba Altura Lavado bij Brandzaak (http://www.brandzaak.nl). Bestel nu.

Een romige koffie met hinten van tabak en honing. Nu exclusief en tijdelijk in het assortiment.

Wanneer je aan Cuba denkt, denk je vooral aan sigaren, rum en oldtimers. Niet gek, maar wist je dat de Sierra Maestra gebergten ook topkwaliteit Arabica koffiebonen herbergen? De Cuba Altura Lavado is daar het ultieme bewijs van. Een zeer romige koffie met hinten van tabak en honing. Compleet gevrijwaard van aciditeit met een lange chocolade-achtige afdronk. Dit maakt de koffie zeer geschikt om het als espresso, normale koffie of met melk te drinken. Het beeld dat je had van Cuba, dat gaat vanaf nu toch een beetje veranderen.

PLANTAGES

Cuba kent een rijke koffiehistorie die teruggaat tot 1748. Toen werden de eerste koffieplantages opgericht door Dr. José Antonio Gelabert. Pas in 1789, door de komst van duizenden Franse koffieboeren die Haïti waren ontvlucht, begint koffieproductie serieuze proporties aan te nemen.

De Cuba groeit op de steile hellingen van de grootste bergketen van Cuba, Sierra Maestra. De groeihoogte van de koffiebonen variëren van 1200 tot 2000 meter. Het gebied is zo steil dat de bessen handmatig worden geplukt, één voor één.

BESTELLEN!

https://www.brandzaak.nl/cuba-altura-lavado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *